AdSense program politikaları

AdSense program politikaları

 

Tüm yayıncıların aşağıdaki politikalara uyması gerekir. Bu nedenle, politikaları lütfen dikkatli bir şekilde okuyun. Google’ın izni olmaksızın bu politikalara uymadığınız takdirde, istediğimiz zaman sitenize reklam sunumunu durdurma ve/veya AdSense hesabınızı devre dışı bırakma hakkımız saklıdır. Hesabınız devre dışı bırakılırsa AdSense programına tekrar katılmanız mümkün olmayacaktır.

Politikalarımızı istediğimiz zaman değiştirebileceğimizden, güncellemeleri almak için lütfen bu sayfayı sıklıkla ziyaret edin. Çevrimiçi Şartlar ve Koşullarımız uyarınca, burada yayınlanan politikalardaki değişikliklerin izlenmesi ve bunlara uyulması sizin sorumluluğunuzdadır. Bu politikalara ilişkin istisnalara yalnızca Google’ın onayıyla izin verilir.

Geçersiz tıklamalar ve gösterimler

Yayıncılar, kendi reklamlarını tıklayamaz veya manuel olarak uygulananlar da dahil olmak üzere, gösterim sayısını ve/veya tıklama sayısını yapay olarak artıran hiçbir yöntem kullanamaz.

Google reklamlarının aldığı tıklamaların, kullanıcıların gerçek ilgisinden kaynaklanması gerekir. Google reklamlarınız için yapay olarak tıklama veya gösterim oluşturan herhangi bir yöntemin kullanılması kesinlikle yasaktır. Yasaklanan bu yöntemler, manuel olarak art arda gerçekleştirilen tıklamaları veya gösterimleri, otomatik tıklama ve gösterim sağlayan araçları ve robot veya aldatıcı yazılım kullanımını içerir, ancak bunlarla sınırlı değildir. Her ne sebeple olursa olsun, kendi reklamlarınızı tıklamanın yasak olduğunu lütfen unutmayın.

Tıklamaları teşvik etme

Yayıncılar, başkalarından kendi reklamlarını tıklamalarını isteyemez veya tıklama almak için aldatıcı uygulama yöntemleri kullanamaz. Bu koşul, reklam görüntülemeleri veya arama yapmaları için kullanıcılara ödeme teklif edilmesini, bunları yapmaları karşılığında üçüncü taraflar için para toplama sözü verilmesini veya tek reklamların yanına resim yerleştirilmesini içerir, ancak bunlarla sınırlı değildir.

 

Kullanıcılara ve reklamverenlere iyi bir deneyim sağlamak amacıyla, AdSense programına katılan yayıncıların aşağıdakileri yapmasına izin verilmez:

  • Kullanıcılara, reklam görüntülemeleri veya arama yapmaları için ödeme yapma ya da bunları yapması için üçüncü bir tarafa ödeme taahhüdünde bulunma.
  • “Reklamları tıklayın”, “bizi destekleyin”, “bu bağlantıları ziyaret edin” gibi ifadelerle veya benzer bir üslup kullanarak kullanıcıları Google reklamlarını tıklamaya teşvik etme.
  • Oklarla veya diğer grafiksel öğelerle kullanıcıların dikkatini reklamlara yönlendirme.
  • Tek reklamların yanına yanıltıcı resimler yerleştirme.
  • Reklamları, kayan kutu komut dosyasının içine yerleştirme.
  • Reklamları, sayfadaki diğer içerikten ayırt edilemeyecek şekilde biçimlendirme.
  • Site içeriğini, reklamlardan ayırt edilmesini zorlaştıracak şekilde biçimlendirme.
  • Google reklam birimlerinin üst tarafına yanıltıcı reklam grupları yerleştirme. Örneğin, reklamlar “Sponsorlu Bağlantılar” veya “Reklamlar” olarak etiketlenebilir, ancak “Favori Siteler” veya “Günün Fırsatları” olarak etiketlenemez.

İçerik yönergeleri

Yayıncılar, içerik yönergelerimizden herhangi birini ihlal eden içerik bulunduran sayfalara AdSense kodu yerleştiremez. Yetişkinlere yönelik, şiddet barındıran veya ırk ayrımcılığını destekler nitelikteki içerik bunlara örnek olarak verilebilir. Daha fazla bilgi edinmek için yasaklanmış içerik başlıklı yardım makalemizi okuyabilirsiniz.İçerik politikalarının tamamını görüntüleyin.

Google reklamlarının bulunduğu sayfalar, aşağıdakileri içeremez veya bu türdeki içeriğe bağlantı veremez:

  • Pornografi, yetişkinlere veya erişkinlere uygun içerik
  • Şiddet barındıran içerik
  • Tehdit barındıran veya bireyin kendine ya da başkalarına zarar vermesini savunan içerik
  • Bir birey veya gruba karşı taciz, göz dağı veya zorbalık barındıran içerik
  • Irk, etnik köken, dini inanç, engellilik, yaş, milliyet, gazilik durumu, cinsel yönelim, cinsiyet, cinsel kimlik veya sistemli ayrımcılık ya da marjinalleştirmeyle ilişkili diğer özelliklere göre bireylere ya da gruplara karşı nefreti teşvik eden, ayrımcılığı özendiren veya birey ya da grupları küçük düşürücü içerik
  • Ağır küfür ifadeleri
  • Bilgisayar korsanlığı/program kırmayla ilgili içerik
  • İstenmeyen Yazılım Politikası‘nı ihlal eden yazılım veya diğer içerik
  • Kötü amaçlı yazılım veya reklam yazılımları
  • Yasa dışı uyuşturucu ve uyuşturucu kullanma araçlarıyla ilgili içerik
  • Nesli tükenmekte olan türlerden elde edilen ürünlerin tanıtımını ve reklamını yapan ve bu ürünlerin satışını teşvik eden içerik
  • Bira veya sert alkollü içecek satışı
  • Tütün veya tütünle ilgili ürünlerin satışı
  • Reçeteli ilaçların satışı
  • Silah veya mühimmat satışı (ör. ateşli silahlar, ateşli silah parçaları, dövüş bıçakları, şok silahları)
  • Tez veya öğrenci ödevlerinin satışı ya da dağıtımı
  • Reklamların veya tekliflerin tıklanması, arama yapılması, web sitelerinde gezinilmesi ya da e-posta okunması için kullanıcılara ödeme yapılan programlarla ilgili içerik
  • Yasa dışı, yasa dışı etkinlikleri teşvik eden veya başkalarının yasal haklarını ihlal eden diğer herhangi bir içerik

Yayıncıların AdSense kodunu içeriğin büyük kısmının desteklenmeyen bir dilde olduğu sayfalara yerleştirmesine de izin verilmez.

Telif hakkıyla korunan materyal

AdSense yayıncıları, telif hakkı yasasıyla korunan içeriğin bulunduğu sayfalarda ilgili içeriği göstermek için gerekli yasal haklara sahip olmadıkları sürece, bu sayfalarda Google reklamı yayınlayamaz. Buna, telif haklı materyal gösteren, telif haklı dosyalar barındıran veya telif haklı materyallerin bulunduğu sayfalara trafik yönlendiren bağlantılar sunan sayfalar da dahildir.

Politikamız uyarınca, Dijital Binyıl Telif Hakkı Yasası’na (DMCA) uygun, hak ihlali iddiası içeren bildirimlere yanıt veririz. Sayfalarında hak ihlali yapıldığına dair bir bildirim aldığımız ya da hak ihlali yapıldığını düşündüğümüz AdSense yayıncılarının programa katılımını sonlandırabiliriz. Bu formu kullanarak karşı bildirimde bulunabilirsiniz. DMCA süreci ile ilgili daha fazla bilgiye bu blog yayınından ulaşabilirsiniz.

AdSense programına katılan bir sayfanın hakkı olmadığı halde telif hakkıyla korunan materyallerinizi görüntülediğini düşünüyorsanız lütfen bu formu kullanarak veya Reklam Seçenekleri simgesini AdChoices icon tıklayarak bu durumu bildirin.

Taklit ürünler

AdSense yayıncıları, Google reklamlarını taklit ürünler satan veya tanıtan web sayfalarında gösteremez. Taklit ürünlerde, başka birine ait bir ticari markayla tıpatıp aynı veya ondan çok zor ayırt edilebilir ticari markalar ya da logolar yer alır. Bu ürünler, marka sahibine ait orijinal ürün olarak görünmesi için o ürünün marka özelliklerini taklit eder.

Trafik kaynakları

Belirli kaynaklardan trafik alan sayfalara Google reklamları yerleştirilemez. Örneğin, yayıncılar tıklama başına ödeme yapılan programlara katılamaz, istenmeyen e-postalar gönderemez ve bir yazılım uygulamasının çalışmasının sonucu olarak reklam görüntüleyemez. Ayrıca, dijital reklamcılık kullanan yayıncılar, sayfalarının Google’ın Açılış Sayfası Kalite Yönergeleri ile uyumlu olmasını sağlamak zorundadır.

İnternet kullanıcıları ve Google reklamverenleri için olumlu bir deneyim sağlamak amacıyla, Google reklamları yayınlayan siteler aşağıdakileri yapamaz:

  • Tıklama başına ödeme, gezinme başına ödeme, otomatik gezinme ve tıklama değişim programları gibi tıklama veya gösterim sağlayan üçüncü taraf hizmetlerini kullanamaz.
  • İstenmeyen toplu e-postalar veya üçüncü taraf web sitelerinde istenmeyen reklamlar yoluyla tanıtım yapamaz.
  • Araç çubukları gibi yazılım uygulamalarının çalışması sonucunda, Google reklamlarını, arama kutularını veya arama sonuçlarını görüntüleyemez.
  • Pop-up’ları tetikleyebilen, kullanıcıları istenmeyen web sitelerine yönlendirebilen, tarayıcı ayarlarını değiştirebilen veya herhangi bir şekilde sitede gezinmeyi engelleyebilen bir yazılım tarafından yüklenemez. Bir reklam ağının veya satış ortağının bu tür yöntemleri kullanarak AdSense kodunuzu içeren sayfalara trafik yönlendirmesini önlemek sizin sorumluluğunuzdadır.
  • Site, Google’ın Açılış Sayfası Kalite Yönergeleri ile uyumlu değilse, çevrimiçi reklamcılıktan trafik alamaz. Örneğin kullanıcılar, reklamınızın vaat ettiklerini kolayca bulabilmelidir.

Reklam davranışı

Reklam performansını yapay olarak artırmaması veya reklamverenlere zarar vermemesi koşuluyla, yayıncıların AdSense reklam kodunda değişiklik yapmasına izin verilir. Daha fazla bilgi edinmek için lütfen AdSense reklam kodunun değiştirilmesi başlıklı makaleyi inceleyin.

Reklam yerleşimi

Yayıncıların farklı yerleşim ve reklam biçimlerini denemeleri önerilir. Ancak AdSense kodu pop-up, e-posta veya yazılım gibi uygun olmayan yerlere yerleştirilemez. Ayrıca yayıncılar, kullanılan her ürüne ait politikalara uymalıdır. Daha fazla bilgi edinmek için reklam yerleşim politikaları başlıklı yardım makalemizi okuyabilirsiniz.

Reklam yerleşimi politikalarının tamamını görüntüleyin.

Google reklamları, arama kutuları veya arama sonuçları aşağıda açıklanan şekillerde kullanılamaz:

  • Araç çubukları dahil herhangi bir türde yazılım uygulamasına entegre edilemez (AdMob için geçerli değildir).
  • Google reklamları, arama kutuları veya arama sonuçlarını içeren bir sayfanın pop-up veya arkada açılır şekilde yüklenmesi dahil, pop-up’larda ya da arkada açılır pencerelerde gösterilemez.
  • E-postalara veya asıl odağın e-posta iletileri olduğu sayfalara yerleştirilemez.
  • Asıl odağın dinamik içerikte (ör. canlı sohbet, anlık mesajlaşma veya otomatik olarak yenilenen yorumlar) olduğu sayfalara yerleştirilemez.
  • Sayfadaki öğeler tarafından üzeri kapatılamaz.
  • İçerik tabanlı olmayan sayfalara yerleştirilemez. (Arama için AdSense veya Mobil Arama için Adsense’te geçerli değildir.)
  • Özellikle reklam görüntülemek amacıyla yayınlanan sayfalara yerleştirilemez.
  • Logoların, ticari markaların veya diğer marka özelliklerinin hatalı kullanımı nedeniyle, içeriği veya URL’siyle kullanıcılarda sayfanın Google’la ilişkisi olduğu kanısını uyandırabilecek sayfalara yerleştirilemez.
  • Diğer Google ürün veya hizmetlerinin üstüne, içine veya yanına, ilgili Google ürününe veya hizmetine ilişkin politikaları ihlal edecek şekilde yerleştirilemez.

Site davranışı

Google reklamlarını gösteren siteler, kullanıcıların kolay gezinebileceği nitelikte olmalıdır. Siteler kullanıcı tercihlerini değiştiremez, kullanıcıları istemedikleri web sitelerine yönlendiremez, indirme başlatamaz, kötü amaçlı yazılım bulunduramaz veya sitede gezinmeyi engelleyen pop-up ya da arkada açılır pencere içeremez.Teknik gereksinimler

Google, kaliteli bir kullanıcı deneyimi sunmanıza yardımcı olmak amacıyla, Google reklamlarını görüntüleyen sitelere yönelik bazı teknik özellikler belirlemiştir. Yalnızca bu teknik özellikleri karşılayan sitelerin reklam göstermesine izin verilir. Teknik gereksinimlerin ayrıntılarını öğrenmek için lütfen aşağıdakileri inceleyin:

  • Desteklenen dillerin kullanılması
    • Google yayıncı ürünleri tüm dilleri desteklemez. Bu programlara katılım başvuruları birincil olarak şu dillerdeki içeriğe sahip siteler için yapılabilir.
  • Biçim gereksinimleri
    • WebView
      • İçerik için AdSense (AFC) ve Ad Exchange (AdX) görüntülü reklamları, tüm WebView teknolojileri üzerinden desteklenmez. Bir WebView üzerinden AFC ve AdX görüntülü reklamları yayınlayarak para kazanmayı amaçlayan uygulama geliştiricileri aşağıdaki desteklenen görüntüleme çerçevelerinden birini kullanmalıdır:
      • Google AdMob reklamları ve AdX uygulama içi reklamlar, Google Mobil Reklamlar SDK’sı kullanımda olduğu ve yayıncı tüm diğer AdSense program politikalarına uyduğu sürece bir WebView’nın yanındaki uygulamalarda gösterilebilir.

Google reklam çerezleri

AdSense yayıncıları, üçüncü tarafların, kullanıcılarınızın tarayıcılarına çerez yerleştirebileceğini ve bu çerezleri okuyabileceğini veya web sitenizde reklam sunmanın sonucunda bilgi toplamak için web işaretçileri kullanabileceğini belirten bir gizlilik politikasına sahip olmalı ve bu politikaya uymalıdır.

Daha fazla bilgi

Google, İçerik için AdSense reklamlarının görüntülendiği yayıncı web sitelerinde DoubleClick çerezini kullanır. Geçerli yasalar, kurallar ve düzenlemelere tabi olacak şekilde, DoubleClick çerezini kullanmanız sonucu elde edilen tüm verileri, bunların Google tarafından Google reklamlarına ilişkin gizlilik politikaları, geçerli yasalar, kurallar ve düzenlemeler doğrultusunda kullanılmasına ve paylaşılmasına izin vermeniz koşuluyla, işinizle ilgili herhangi bir amaç için kullanmak üzere münhasır bir hakka sahip olursunuz.

Google veya DoubleClick ile yapmış olduğunuz mevcut reklamcılık hizmetleri sözleşmenizde veri sahipliğini tanımlayan özel bir hüküm varsa söz konusu sözleşme kapsamında toplanan verilerle ilgili olarak bu politika değil, sözleşmedeki hüküm geçerli olacaktır.

Gizlilik politikanızı hazırlama hakkında daha fazla bilgi edinin.

Kullanıcıların kimliğinin belirlenmesi ve kullanıcı izni

Google’a:

  • Google’ın kimlik bilgileri olarak kullanabileceği veya tespit edebileceği; ya da
  • belirli bir cihazı kalıcı olarak tanımlayan herhangi bir bilgi (örneğin, bu tür bir kimlik bilgisinin sıfırlanamadığı durumlarda, bir cep telefonunun benzersiz kimlik bilgisi) iletilmemelidir.

Google AdSense’i, güçlü bir uyarı olmadan ve son kullanıcının bu konuda önceden izni alınmadan (örneğin, e-posta listesine kaydetme) kişisel bilgileri, önceden toplanmış kişisel olmayan bilgilerle birleştirmeyi kolaylaştırmak için kullanamazsınız.

Daha fazla bilgi için, Kullanıcı Tanımlama Politikası’na uymayla ilgili yardımcı bilgiler başlıklı makaleyi inceleyin.

Ayrıca, AB kullanıcı izni politikasına da uymanız gerekir.

Gizlilik

Herhangi bir Google reklamcılık hizmetini kullanmanız sonucunda bir sitede, uygulamada veya başka bir mülkte gerçekleşen veri toplama, paylaşma veya kullanma işlemini açıkça belirtmeniz gerekir. Google’ın veri kullanımıyla ilgili bu ifşa zorunluluğuna uymak için, iş ortaklarımızın siteleri veya uygulamaları kullanıldığında Google’ın verileri nasıl ele aldığına ilişkin yazıya yönlendiren kolayca fark edilir bir bağlantı gösterebilirsiniz.

Çocukların İnternet’te Gizliliğini Koruma Yasası (COPPA)

Çocukların İnternette Gizliliğini Koruma Yasası (COPPA) kapsamına giren bir siteye veya sitenin bir bölümüne herhangi bir Google reklam hizmeti uygularsanız (a) https://www.google.com/webmasters/tools/coppa adresinde bulunan araçları veya https://firebase.google.com/docs/admob/android/targeting adresinde açıklanan, uygulamalara yönelik yöntemi kullanarak COPPA kapsamına giren bu site veya sitenin bölümlerini Google’a bildirmeniz gerekir ve (b) (i) 13 yaşın altında olduğunu bildiğiniz kullanıcıların geçmişteki veya mevcut etkinliklerini ya da (ii) 13 yaş altındaki kullanıcılara yönelik sitelerdeki geçmiş veya mevcut etkinlikleri hedeflemek için yeniden pazarlama da dahil olmak üzere ilgi alanına dayalı reklamcılık uygulayamazsınız.

Kumarla ilgili içerik

AdSense, kumar sitelerine veya kumarla ilgili içeriğe reklam yerleştirilmesine sınırlamalar getirmektedir. Kumarla ilgili içeriğe yönelik politikalarımız, yayıncının bulunduğu ülkeye göre farklılık göstermektedir. Sınırlı bir grup ülkenin dışındaki yayıncıların, kumarla ilgili içeriğe veya kumarla ilgili içeriğe bağlantı veren sayfalara reklam yerleştirmesine izin verilmez. Kullanıcılara, para veya başka ödüller kazanma fırsatı karşılığında bahis veya oyun oynama olanağı tanıyan her türlü içerik buna dahildir.

Daha fazla bilgi

Seçili ülkeler grubunda, yayıncıların sanal kumarla ilgili içerik barındıran, bu içerik hakkında bilgi aktaran ve kumarla ilgili içeriğe bağlantı veren sayfalar üzerinden para kazanmasına izin verilmektedir. Kumar içeriği şunları kapsamaktadır: sanal kumarhane oyunları, spor bahisleri, tombala, piyangolar, tüyolar, bahis oranları, handikaplar, mahjong, eğitici/tamamlayıcı materyaller ve bonus kodları.

AvusturyaYunanistanPortekiz
BelçikaİrlandaRomanya
KanadaİtalyaSırbistan
Danimarkaİsrailİspanya
FinlandiyaNorveçİsveç
FransaPeruBirleşik Krallık

Şu anda reklamların gösterilebilmesi için, öncelikle bu yayıncıların, değerlendirmeye alınmak üzere Google’ın katı şartlarını karşılaması ve AdSense Politika Ekibi tarafından seçilip onaylanması gerekmektedir. Uygun bulunursanız, AdSense sizinle mutlaka iletişime geçecektir. Bu ülkelerin dışındaki yayıncıların, her türlü bahis oyununa izin veren içeriğe veya bu türden içeriğe bağlantı veren sayfalara reklam yerleştirmesi yasaktır.

Global Görüntülü Reklam Ağı’nın aile için güvenli olmasını sağlamak amacıyla kumarla ilgili içerikte yalnızca, hem yayıncının hem de sayfa ziyaretçisinin kumara onay verilen bir ülkede bulunması ve ziyaretçinin yasal yaşta olması durumunda reklam gösterilecektir.

Ayrıca, artık yayıncılara kategori filtreleme özelliği yoluyla kumar reklamları almayı seçme olanağı sunulmaktadır. Sitenize kumar reklamları almak istemiyorsanız herhangi bir işlem yapmanız gerekmez.

Örnekler

Kumarla ilgili içerik için seçilmemiş veya onaylanmamış yayıncılar:

İzin verilirİzin verilmez
  • Eğlence oyunları, yarışmalar, çekilişler ve piyangolarla ilgili siteler
  • Coğrafi konumu temel alan kumar siteleri (otel kumarhaneleri ve belirli bir destinasyona yönelik turizm siteleri)
  • Fantezi sporları tanıtan siteler
  • Kumarla ilgili etkinlikleri ele alan kitap, e-kitap, dergi ve TV programları satan siteler
  • Sanal kumar sitelerine trafik yönlendirmeyen, kumarla ilgili tartışma forumları veya bloglar
  • Kumar ekipmanı satan siteler
  • Sanal kumarhaneler veya internet bahis siteleri gibi sanal kumar siteleri
  • Organik bağlantılar gibi yollarla sanal kumar sitelerine trafik yönlendiren siteler

Kumarla ilgili içerik için seçilmiş veya onay verilmiş ve şu ülkelerden birinde bulunan yayıncılar: Avusturya, Belçika, Kanada, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, İrlanda, İtalya, İsrail, Norveç, Peru, Portekiz, Romanya, Sırbistan, İspanya, İsveç, Birleşik Krallık:

İzin verilir
  • Sanal kumarhaneler veya internet bahis siteleri gibi sanal kumar siteleri
  • Organik bağlantılar gibi yollarla sanal kumar sitelerine trafik yönlendiren siteler
  • Eğlence oyunları, yarışmalar, çekilişler ve piyangolarla ilgili siteler
  • Coğrafi konumu temel alan kumar siteleri (otel kumarhaneleri ve belirli bir destinasyona yönelik turizm siteleri)
  • Fantezi sporları tanıtan siteler
  • Kumarla ilgili etkinlikleri ele alan kitap, e-kitap, dergi ve TV programları satan siteler
  • Sanal kumar sitelerine trafik yönlendirmeyen, kumarla ilgili tartışma forumları veya bloglar
  • Kumar ekipmanı satan siteler

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Eti Markasi Basari Oykusu

Mamografi Sonuç - Mamografi Sonucu Sorgula

hizbul bahr duası(dilek için)