Küp İçinde Toprak, Kül Bulunduğunda Yapılması Gerekenler

Küp icinde parlak veya yanmış toprak buldugunuzda neler yapmalıyız.

Mesala kimi derki küp içinde toprak kül buldunuzmu hiç ellemeden bir hocaya götürün veya kan akıtın ki altına dönüşsün,evet ne yazıkki bu tür inanışlara sahip defineci arkadaşlarımız mevcut bu bizi bilimsel akedemik yönde komik kılar.

Örneğin bir küp içinde toprak veya kül buldunuz ve bunun bulunduğu yerin verdiği eminliğe dayanarak kesin altın tozu olduğu kanaatindeyseniz yapmanız gerekenler şunlardır ; Bir kimyager bulup bu bileşimi nasıl çözeceğinizi danışmak çünkü altın bir tür elementle birleştirip bu hali almıştır.

Örneğin civa ile birleştirilen altın erkek berberlerinde sakal traşı olurken kanayan cildinizdeki kanamayı durdurmak için kullanılan ”nişandra” ile kaynattığınızda altının civadan ayrıldığını biliyormuydunuz ?

Bu bilimsel ayrıştırma tekniklerinden sadece birisidir.

Civa ile altın birbirine temas ettiğinde altın sıvı kahverengimsi bir hal alır. Bu tekniği Osmanlılarda tombaklama sanatında kullanmışlardır.

Altın ile temas ettirilen,civa ve altın karışımına kül ve biraz toprak ilave ettiğinizde gerçek topraktan ayrıt edemezsiniz,

bu bileşimi ayrıştırma için ihtiyacınız olanlar; su ve nişandradır tabi bu civa ile hazırlanan bileşimler için geçerlidir.

Dediğim gibi bir kimyager veya kuyumcudan bilgi almak yapacağınız ilk iş olsun.

Bu arada bazı arkadaşlarımız o dönemde civamı vardı düşüncesine kapılabilirler.

Civa tarihi hakkında çok kısa bir bilgi civa ilk olarak MÖ IV.-III yüzyıllarda Arthasastra adlı metinde bulunur.

Civayı ilk olarak Mısırlılar, Romalılar, Eski Yunanlar, ve Hintler kullanmıştır bunlar Akedemik bilgidir araştırmaya açıktır. Umarım Faydası olur Saygılarımızla.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Eti Markasi Basari Oykusu

Mamografi Sonuç - Mamografi Sonucu Sorgula

hizbul bahr duası(dilek için)