Hristiyanlık'da Kutsal emanetler

Hristiyanlık dininde’ki kutsal emaetleri sizler icin bir araya getirdik

Dikenli Taç : 

  • Bir inanışa göre Monza Kilisesi’nde muhafaza edilen Demir Taç’ın içindedir.
  • Uzun süre Konstantinopolis’te muhafaza edilmiş olan Dikenli Taç, sonradan Fransa Kralı IX. Louis’ye verilmiş ve onun tarafından Paris’te yaptırılan Sainte Chapelle’e konmuştur. Başlangıçta düzinelerce dikenden oluşuyordu, ama bu dikenler yüzyıllar boyu çeşitli kilise, kutsal mekan ve seçkin insanlara dağıtıldığı için günümüze sadece kask şeklinde iç içe geçmiş dalları kalmıştır.

Kader mızrağı hâlâ varmı ? Eğer varsa, bu kutsal emanet nerede saklanıyor?

hz isa çarmıhtayken vücudunun sol tarafını deldiğine inanılan mızrağa verilen isim.

mızraktan yuhanna incilinde söz edilir. bu incilde romalıların crurifragium adı verdikleri ve çarmıha germe işlemi sırasında çarmıhtaki kişinin ölümünü hızlandırmak için uyguladıkları adetleri üzere hz isa‘nın bacaklarını kırmayı planladıkları, ama bunu yapmalarından önce hz isa‘nın zaten ölmüş olduğunu fark ettikleri anlatılır.

bundan emin olmak için longinus ismindeki bir askerin elindeki mızrağı (longinus mızrağı olarak da bilinir) isa’nın vücudunun yan tarafına saplamasıyla çarmıhtaki bedenden kan ve su fışkırır. bu olay bir bir mucize olarak kabul edilir. sonrasında bu mızrak aynen holy grail gibi kutsal bir eşya olarak sayılır.

 

Ahit Sandıgı :

Ahit sandığı, içinde Hz. Harun ve Hz. Musa’nın eşyaları olan, çok değerli ve oldukça da gizemli bir sandıktır. Bu sandık hakkında bilgiler, Kur’an-ı Kerim’de de yer almaktadır. Tarihi kaynaklar ve kutsal kitaplar incelendiğinde bu sandık hakkında bir çok bilgi bulunmaktadır. Bu gizemli sandığın içerisinde Hz. Musa’dan kalma taş levhaların ve de Hz.Harun’un eşyalarının olduğu düşünülmektedir. Bu sandığın, İsrailoğulları Mısır’dan çıktıktan sonra Sina Dağı’nın eteklerinde yapıldığı sanılmaktadır.

İslam alimlerince MÖ 587 yılından beri kayıp olduğu bildirilen bu gizemli sandık, Kur’an ayetlerinde, Hz.Muhammed’in hadislerinde ve kutsal kitaplardan bir tanesi olan Tevrat’da da yer almaktadır.

Kutsal Kase

Kutsal Kâse, Mukaddes Kâse ya da Graal (İngilizce: Holy Grail, Fransızca Graal), Hıristiyan mitolojisisinde, İsa’nın Son Akşam Yemeği‘nde kullandığı iddia edilen, mucizevi güçleri olduğuna inanılan kap. Aramatyalı Yusuf’un, çarmıha gerilen İsa’nın damlayan kanını Kutsal Kâseye koyduğuna inanılır.

Kutsal Kâse’den ilk kez, 12-13. yüzyıllarda yazılmaya başlanmış olan Kral Arthur ve Yuvarlak Masa Şövalyeleri efsanelerinde bahsedilir.

Graal efsanelerinin ilham kaynağı, muhtemelen Kelt mitolojisidir.

Kelt Mitolojisinde bolluk kaynağı boynuzlara, hastaları iyileştiren ve ölüleri dirilten kazanlara vs. sıkça rastlanır. En yaygın örneklerinden bazıları Dagda’nın sonsuz gençlik ve Bran’ın ölümsüzlük kazanlarıdır.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Eti Markasi Basari Oykusu

Mamografi Sonuç - Mamografi Sonucu Sorgula

hizbul bahr duası(dilek için)

Arşiv

Daha fazla göster