Hafızayı Kuvvetlendirmek, Unutkanlıgı gidermek icin dualar

Hafızayı Kuvvetlendirmek, Unutkanlıgı gidermek icin Dualar

Unutkanlıktan kurtulmak ve zekanın açılması için sıra ile aşağıdaki dualar okunur ;

“Bismillahirrahmanirrahim, Ferdün, Hayyün, Kayyûmun, Hakemun, Adlün, Kuddûsün(1). İyyâke na’büdü ve iyyâkenesta’în.(2) İnnâ fetahnâ leke fethan mubînâ.” (3) Dokuz defa okunacak.

“Ya kebîrü entellezî lâ tehdil ukûlü livasfi azametih.” (4) 10 defa okunacak.

Sonra; “Subhane rabbiyel a’la.” (5) denecek. Sonra, “Sübhane men hüve külle yevmin hüve fi şe’nin.” (6) okunacak.

Bundan sonra ihtiyaç neyse o söylenecek ve şunlar okunacak.: “Ya ğıyâsel müsteğîsîne velâ havle velâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm.” (7) (Mecmuatül Ahzab)

Hafızayı kuvvetlendirmek icin dua tıkla


Hz. İbnu Abbâs (radıyallâhu anhümâ) anlatıyor: “Hz. Ali İbnu Ebî Tâlib (radıyallâhu anh) Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)’a gelerek:

“ANNEM VE BÂBAM SANA KURBAN OLSUN, ŞU KUR’AN GÖĞSÜMDE DURMAYIP GİDİYOR. KENDİMİ ONU EZBERLEYECEK GÜÇTE GÖREMİYORUM.” DEDİ. RESÛLULLAH (ALEYHİSSALÂTU VESSELÂM) ONA ŞU CEVABI VERDİ:

“EY EBÛ’L-HÜSEYİN! (BU MESELEDE)ALLAH‘IN SANA FAYDALI KILACAĞI, ÖĞRETTİĞİN TAKDİRDE ÖĞRENEN KİMSENİN DE İSTİFADE EDECEĞİ, ÖĞRENDİKLERİNİ DE GÖĞSÜNDE SABİT KILACAK KELİMELERİ ÖĞRETEYİM Mİ?”

Hz. Ali (radıyallâhu anh):

“EVET, EY ALLAH’N RASÛLÜ, ÖĞRET BANA!”DEDİ. BUNUN ÜZERİNE HZ. PEYGAMBER (ASV) ŞU TAVSİYEDE BULUNDU:

“CUMA GECESİ (PERŞEMBEYİ CUMAYA BAĞLAYAN GECE) OLUNCA, GECENİN SON ÜÇTE BİRİNDE KALKABİLİRSEN KALK. ÇÜNKÜ O AN (MELEKLERİN DE HAZIR BULUNDUĞU) MEŞHÛD BİR ANDIR. O ANDA YAPILAN DUA MÜSTECABTIR. KARDEŞİM YA’KUB DA EVLATLARINA ŞÖYLE SÖYLEDİ:

‘SİZİN İÇİN RABBİME İSTİĞFÂR EDECEĞİM, HELE CUMA GECESİ BİR GELSİN.’

“EĞER O VAKİTTE KALKAMAZSAN GECENİN ORTASINDA KALK. BUNDA DA MUVAFFAK OLAMAZSAN GECENİN EVVELİNDE KALK. DÖRT REK’AT NAMAZ KIL. BİRİNCİ REK’ATTE, FÂTİHA İLE YÂSİN SÛRESİNİ OKU, İKİNCİ REK’ATTE FÂTİHA İLE HÂMİM, ED-DUHÂN SÛRESİNİ OKU, ÜÇÜNCÜ REK’ATTE FÂTİHA İLE ELİFLÂMMÎM TENZÎLÜ’SSECDE’Yİ OKU, DÖRDÜNCÜ REK’ATTE FÂTİHA İLE TEBÂREKE’L-MUFASSAL’I OKU. TEŞEHHÜDDEN BOŞALDIĞIN ZAMAN ALLAH’A HAMDET, ALLAH’A SENAYI DA GÜZEL YAP, BANA VE DİĞER PEYGAMBERLERE SALÂT OKU, GÜZEL YAP. MÜ’MİN ERKEKLER VE MÜ’MİN KADINLAR VE SENDEN ÖNCE GELİP GEÇEN MÜ’MİN KARDEŞLERİN İÇİN İSTİĞFAT ET. SONRA BÜTÜN BU OKUDUĞUN DUALARIN SONUNDA ŞU DUAYI OKU:

“ALLAH’IM, BANA GÜNAHLARI, BENİ HAYATTA BAKİ KILDIĞIN MÜDDETÇE EBEDİYEN TERKETTİREREK MERHAMET EYLE. BANA FAYDASI OLMAYAN ŞEYLERE TEŞEBBÜSÜM SEBEBİYLE BANA ACI. SENİ BENDEN RÂZI KILACAK ŞEYLERE HÜSN-İ NAZAR ETMEMİ BANA NASÎB ET. EY SEMÂVÂT VE ARZIN YARATICISI OLAN CELÂL, İKRAM VE DİL UZATILAMAYAN İZZETİN SÂHİBİ OLAN ALLAH’IM. EY ALLAH! EY RAHMAN! CELÂLİN HAKKI İÇİN, YÜZÜN NURU HAKKI İÇİN KİTABINI BANA ÖĞRETTİĞİN GİBİ HIFZINA DA KALBİMİ İCBÂR ET. SENİ BENDEN RAZI KILACAK ŞEKİLDE OKUMAMI NASÎB ET. EY SEMÂVÂT VE ARZIN YARATICISI, CELÂLİN VE YÜZÜN NURU HAKKI İÇİN KİTABINLA GÖZLERİMİ NURLANDIRMANI, ONUNLA DİLİMİ AÇMANI, ONUNLA KALBİMİ YARMANI, GÖĞSÜMÜ FERAHLATMANI, BEDENİMİ YIKAMANI İSTİYORUM. ÇÜNKÜ, HAKKI BULMAKTA BANA ANCAK SEN YARDIM EDERSİN, ONU BANA ANCAK SEN NASİB EDERSİN. HER ŞEYE ULAŞMADA GÜÇ VE KUVVET ANCAK BÜYÜK VE YÜCE OLAN ALLAH’TANDIR.”

“EY EBÛ’L-HASAN, BU SÖYLEDİĞİMİ ÜÇ VEYA YEDİ CUMA YAPACAKSIN. ALLAH’IN İZNİYLE DUANA İCÂBET EDİLECEKTİR. BENİ HAK ÜZERE GÖNDEREN ZÂT-I ZÜLCELÂL’E YEMİN OLSUN BU DUAYI YAPAN HİÇBİR MÜ’MİN İCÂBETTEN MAHRUM KALMADI.”

İbnu Abbâs (radıyallâhu anhüma) der ki: “Allah’a yemin olsun, Ali (radıyallâhu anh) beş veya yedi cuma geçti ki Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)’a aynı önceki mecliste tekrar gelerek:

“EY ALLAH’IN RESÛLÜ! GEÇMİŞTE DÖRT BEŞ ÂYET ANCAK ÖĞRENEBİLİYORDUM. KENDİ KENDİME OKUYUNCA ONLAR DA (AKLIMDA DURMAYIP) GİDİYORLARDI. BUGÜN İSE, ARTIK 40 KADAR ÂYET ÖĞRENEBİLİYORUM VE ONLARI KENDİ KENDİME OKUYUNCA KİTABULLAH SANKİ GÖZÜMÜN ÖNÜNDE DURUYOR GİBİ OLUYOR. ESKİDEN HADİSİ DİNLİYORDUM DA ARKADAN BİR TEKRAR ETMEK İSTEDİĞİMDE AKLIMDAN ÇIKIP GİDİYORDU. BUGÜN HADİS DİNLEYİP SONRA ONU BİR BAŞKASINA İSTEDİĞİMDE ONDAN TEK BİR HARFİ KAÇIRMADAN ANLATABİLİYORUM.” DEDİ.

Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) bu söz üzerine Hz.Ali (radıyallâhu anh)’ye:

“EY EBÛ’L-HASAN! KÂBENİN RABBİNE YEMİN OLSUN SEN MÜ’ MİNSİN!” DEDİ.” (TİRMİZÎ, DAAVÂT 125, (3565)

Hafızayı Kuvvetlendirmek ve unutkanlıgı gidermek İçin baska bir Dua

“ALLÂHÜMMERZUKNÂ HIFZALMÜRSELÎN VE İLHÂMEL ENBİYÂİ VE FEHMEL EVLİYÂİ Bİ KERAMİKE YÂ EKRAMEL EKRAMÎN VE Bİ RAHMETİKE YÂ ERHAMERRÂHİMÎN”

Not: Okurken üzerinde ” ^ ” işareti olan harflerin uzatılması gerekmektedir.

Bu dua 40 gün seher vaktinde, yani sabah namazı vakti girmeden önceki vakitte (Sahur Vakti) okunulursa kişi unutkanlıktan kurtulur, hafızası kuvvetlenir.

Bu dua sınavları girmeden önce veyahut derslere başlamadan okunursa kişi sınavında başarılı olur, derslerini kolay öğrenir.

Bu duayı bize bildiren son varisi resul Ebul Faruk Süleyman Hilmi Tunahan Hz.leridir. (k.s.) Kendisi bunun gibi bir çoook dualar bildirmiştir ve bu dualar tam tesirlidir.

kendisi eskiden 16 senede okutulan dersleri 1-2 senede okutur müftü yetiştirirlerdi.

1930larla 60 lar arsında insanlar cenazesini yıkatacak ,imam bulamazken bu zatı muhterem binlerce müftü ve imam yetiştirmiştir. Allah hizmetlerinden razı olsun. Kendi ağzından bir sözünü naklediyorum : “Ahir zamanda bu hizmet (Kuran Okutma Hizmeti) devam edecekse bu koldan devam edecektir.”

Bu duayı okudukdan sonra faidesini görürseniz bu zata bir fatiha 3 ihlas okumayı ihmal etmeyiniz.

Unutkanlıktan kurtulmak için yapılması gerekenler !

Zekanın açılması, hafızanın gelişmesi için dua okumanın yanında, maddi tedbirlere uymak ve yapılan işin gereklerini yerine getirmek gerekir. Dersine çalışması gereken bir öğrenci sadece diliyle değil haliyle ve bedeniyle de dua etmelidir. Buna fiili dua denilmektedir. Üzerine düşen görevi hakkıyla yerine getirdikten sonra diliyle dua etmek de kavli duadır. İki kanatlı bir kuş gibi, hem fiili hem de kavli duayı beraber yapmakla istediği yere uçabilecektir.

Ayrıca öğrendiklerini unutmamak ve onları korumak için de bazı tedbirler almalıdır. Çünkü unutkanlığa sebep olan konular vardır. Bunlardan sakınmak gerekir. Bazılarını kısaca söyleyelim:

1. Harama bakmak.
2. Haramla beslenmek.
3. Zihni çok yoracak olan gereksiz şeylerle doldurmak. Televizyon, bilgisayar gibi.
4. Aşırı derecede bedene zarar verecek kadar cinsel ilşkiye girmek. Özellikle kendi kendine tatmin olmak.
5. Zihnin sürekli çalışmasını engelleyecek kadar boş durmak.

Dipnot:

1) Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla..
FERDUN,  Allah birdir, tektir, yegânedir, biriciktir
HAYYUN,  Allah sonsuz diridir, ezelî, ebedî ve ölümsüz hayat Sahibidir
KAYYUMUN, Allah yarattığı herşeye hâkimdir, varlıkları dilediği gibi idare eder, sevk eder ve yönlendirir
HAKEMUN, Allah hüküm Sahibidir, hikmet Sahibidir, hak ve adâletle hükmeder
ADLUN, Allah adâlet sahibidir, her yarattığına hakkı olan herşeyi verir, adâletle hükmeder
KUDDÛSUN.” Allah paktır, temizdir. İşlediklerinden pişman olup tövbe eden kullarını günahlarından arındırır ve temiz kılar.
2) Yalnız Sana ibadet eder, yalnız senden medet umarız.
3) Biz sana aşikâr bir fetih ve zafer ihsan ettik.
4) Ey ezelî, ebedî Kibriya sahibi olan Allahım! Öyle azamet ve kibriya sahibisin ki; bütün kalpler ve akıllar o azamet ve kibriyanı anlaymaz. Hidayet nurunla safi ve basiret gözlerini parlak edersin.
5) Her şeyden yüksek, yüce olan Rabbimi bütün noksan sıfatlardan münezzeh ve mukaddes bilirim.
6) Her an yeni tecellilerle iş başında olan Zat’ı noksan soıfatlardan tanzih ve kemal sıfatlarla tavsif ederim.
7) Ey bütün yardım isteyenlere yardım eden Allahım, bize de yardım et.. Güç ve kuvvet, sadece Yüce ve Büyük olan Allah’ın yardımıyla elde edilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Eti Markasi Basari Oykusu

Mamografi Sonuç - Mamografi Sonucu Sorgula

hizbul bahr duası(dilek için)

Arşiv

Daha fazla göster