Dedektörle Altın Boşluk Bulma yalanları

Dedektörle Altın Boşluk Bulma yalanları

Değerli defineci arkadaşlar, son günlerde yeni yeni vicdansız insanların dedektör piyasasına dedektörcü olarak girdiklerini görüyoruz. Hala 6-8 metre derinlik vaatleriyle insanları kandırmaya çalışıyorlar. Hala küçük yuvarlak başlıklı klasik bir metal dedektörle boşluk bulunabileceğini ürün özelliklerinde belirtiyorlar. İnsanlarda ne Allah korkusu kalmış nede çoluk çocuğuna yedireceği haram paraların ailesine zarar verebileceği ihtimalinin korkusu!!! Defineciyi kandırarak sattığınız dedektörlerin parasını helal mi sanıyorsunuz ? Siz buna ticaret mi diyorsunuz ? Açın okuyun ticaret ile ilgili ayet ve hadisleri, sattığınız dedektörün kötü yönlerini söylemeyen satıcılar!!! Olduğundan derin gösteren satıcılar!!!

Bir malı, kusurunu söylemeden satmak, hiç kimseye helal olmaz Malın bu kusurunu bilene de, onu söylememek helal olmaz (Hadis-i Şerif)

Defineci arkadaşları buradan uyarıyoruz, nete girmeyen definecileride bu yazıyı okuyanlar uyarsın lütfen. Dedektörcülerin test alanlarında dedektör test ederek dedektör almasınlar.. Vlf sistem bir metal dedektör 1 metreden derine inmez. Pulse sistem 1 x 1 başlıklı dedektörler 2-3 metre derine inebilirler ancak arazide bir çok marka sapıtır, kiremite öter, minerale öter, 10 adım yürüyemezsiniz toprak ayarını kaçırmadan…. Yani temiz topraklı test alanlarında 2 metredeki metali görür cihazları ama gerçek arazi şartlarında taşa toprağa öttüğü için metali ayırt edemezsiniz..

Dedektöre lcd ekran takıp sizlere görüntüleme cihazı, gpr diye pazarlayanlar var, onlarda 1 metreden derine inemeyecek cihazlardır… 6-8 metre derinlikte metal ve boşluk bulabildiği iddia edilen dedektörler var, % 99’u yalan bunların, sizleri kandırmak için pembe pembe yalanlar söylüyorlar. Sakın İnanmayın bu ve benzeri vaatlerde bulunan satıcılardan uzak durun, soru bile sormayın, ilk sorunuzdan sonra sizi ikna edecek daha güzel yalanları vardır, çünkü onlarda Allah korkusu yok, ahiret korkusu yok, bu yazıyı herkesle paylaşın, herkes okusun..!!!

“Alıcı ile satıcı, (sözleşme imzalayıp) birbirinden ayrılmadıkça, bir malı alıp almamakta tercih hakları vardır. Alıcı ile satıcı, alışverişte doğru konuşur ve maldaki kusuru açıkça söylerlerse, alışverişleri kendilerine bereketli kılınır.

Şayet malın kusurunu gizleyerek yalan söylerlerse, (belki) kâr edebilirler, ama alışverişlerindeki bereketten yoksun kalırlar.

Yalan yere yemin, (alıcıya güven verip) satışı (sürümü) artırsa dahi, gerçekte kazancın bereketini yok eder.”
(Buhari, Müslim, Ebu Davud,Tirmizi, Nesâi)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Eti Markasi Basari Oykusu

Mamografi Sonuç - Mamografi Sonucu Sorgula

hizbul bahr duası(dilek için)

Arşiv

Daha fazla göster