Android Telefona format attıkdan sonra hesap dogrulama sorunu

Telefona format attıkdan sonra hesap dogrulama sorunu nasıl cözulur?

format sonrası gmail sorunu nasıl giderilir? Format sonrası gmail’i i nasıl aktif edebilirsiniz.


Sizlerinde Telefonu bir acsam gerisi sorun degil dediginizi duyuyor gibiyim.

Ama Google amca sizlerin gizliligine önem verdigi icin böyle bir önlem alıyor daha önce almış oldugunuz gmail’i herhangi bir nedenle giremiyorsanız bu yazımız sizlere yardımcı olmasını diliyoruz…

Aşağıda vermiş olduğum yöntem yeni android sürümlerinin bir çoğunda işe yaramamakta artık. Çok fazla yorum geldiği için hepsine cevap veremiyorum. Lakin yorumlar arsında bir çok cihazın zaten frp sini paylaştım yada yöntemini. Bulamak için klavyeden CTRL  F yaparak telefon modelini aratın. Mutlaka çıkacaktır. Çıkmazsa info@ardaderinkaya.com.tr mail adresinden ulaşabilirsiniz. Maillere mutlaka dönüyorum.

Merhabalar,

Yeni nesil android cihazları fabrika ayarlarına geri dönderdiğinizde yada recovery mode dan resetlendiğinde cihaz açılırken daha önce kullandığınız gmail hesabı ile telefonu aktif etmenizi istiyor. Yani Apple İphone larda olan özelliğin bir benzeri yeni nesil android telefonlarada gelmiş bulunuyor. Bu bir yandan güvenlik önlemlerini arttırırken diğer yandan gmail hesabından anlamayan teyzeler amcalar için sıkıntı. Şimdi işlem basamakalarını sırası ile yapalım ve “Bu cihaz sıfırlandı devam etmek için daha önce senkronize edilmiş bir gmail hesabı ile giriş yapın” bypass işlemi için.

  • Şarjınızı %50’nin üzerinde tutun
  • Sim kartınızı başka telefona takarak sim kilidini kaldırın
  • Daha sonra sim kartı tekrar bypass edeceğimiz android telefona takın
  • Başka telefondan bypass edilecek olan telefon numarasını arayın
  • Bypass edilecek telefondan çağrıyı cevaplayın ve açık kalsın
  • Bypass edilecek cihazdan “Çağrı Ekle” diyerek tuş takımını aktif edin
  • Ekrana tuş takımı geldikten sonra ekrana *#*#4636#*#* yazın
  • Çıkan ekranda 3 adet seçenek olması lazım
  • 2.seçenek olan “Kullanım İstatistikleri” seçeneğini seçip geri basarak geri gelelim
  • Şimdi sol üst tarafta “Ok” simgesini göreceksiniz buna basarak “Ayarlar” menüsüne ulaşabilirsiniz.
  • Burada “Cihaz Hakkında” sekmesine girerek alt kısımda bulunan “Derleme Numarası” sekmesine 7 defa üst üste tıklayın. (Tıklanmak İçin aktif bir buton değildir siz yinede tıklayın”
  • Ekranda 7 kez dokunduktan sonra “Geliştirici Seçenekleri Aktif” diye yazı çıkacaktır.
  • Tekrar bir geri gelerek geliştirici seçeneklerine girelim.
  • OEM Kilidi alanına gelerek devre dışı bırakalım.
  • Yöntem %100 işe yaramakta lakin olurda yaramazsa diye “USB Hata Ayıklama Modu” nu aktif edelim
  • “Tekrar fabrika ayarlarını sıfırla” diyelim.

Hayırlı uğurlu olsun bu işlem sonunda “BU CİHAZ SIFIRLANDI. DAHA ÖNCE SENKRONİZE EDİLEN BİR GMAİL HESABIYLA GİRİŞ YAPIN” sorununu bypass etmiş olacaksınız. Sorunu aşamazsanız cihaz modeliniz ile birlikte yorumlara yardım talebinde bulunabilirsiniz.

Google “Hesabınızı Doğrulayın Bu Cihaz Sıfırlandı” Çözümü

hesabinizi dogrulayin

Android telefonlarda, cihazımızı fabrika ayarlarına döndürdükten sonra “Bu cihaz sıfırlandı. Devam etmek için önceden bu cihazda senkronize edilen bir Google Hesabı ile oturum açın.” uyarısı ile karşılaşabilirsiniz. Samsung , LG, HTC gibi bütün android işletim sistemine sahip telefonlar, yeniden yükleme işlemlerinden sonra güvenlik sebebi ile telefonda daha önce hesabını açmış olan asıl kullanıcının şifresini istemektedir. Hırsızlık ve kaybolma gibi durumlarda kişisel bilgi güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan bir uygulamadır.

Google tarafından yapılan öneri “Cihazınızda Android 5.1 veya sonraki sürümü çalıştırıyorsanız ve fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi gerçekleştirmeniz gerekiyorsa, şifrenizi değiştirdikten sonra cihazı sıfırlamadan önce 72 saat beklemelisiniz. Güvenlik nedeniyle, cihazı sıfırladıktan sonra kurmak için son 72 saat içinde şifresi değiştirilmiş bir hesabı kullanamazsınız.” 72 saat sonra yapılan denemelerde genellikle sorun çözülmektedir. Alternatif ve kesin çözüm olarak aşağıdaki işlemleri yapabilirsiniz.

Hesabınızı doğrulayın hatası kesin çözümü

Resimli anlatım LG G4 telefon ile yapılmıştır. İşlem sırasında telefonunuzu şarja takınız.

Sorunlu telefonunuzu, başka bir telefondan arayarak telefonu açın. Daha sonra Çağrı ekle tuşuna basarak tuş takımına geçiş yapın. Ekrana *#*#4636#*#* yazın.

Çıkan ekranda ikinci seçeneğe giriş yapın daha sonra geri tuşuna basın. Sol üstte ok tuşuna basarak ayarlar seçeneğine giriş yapın. Telefon hakkında / Yazılım bilgileriseçeneğine giriş yaptıktan sonra “Yapım numarası” menüsüne 7 kere tuşlayın

Bu şekilde geliştirici seçenekleri aktif olacaktır. Geri gelip, geliştirici seçeneklerine giriş yapın ve Oem kilidini devre dışı bırakın.

gelistirici secenekleri

Şimdi telefonumuzu fabrika ayarlarına geri yüklüyoruz. Geri yükleme işlemi tamamlandıktan sonra telefonunuzu açıp sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz. Yukarıdaki yöntem Android 4.0 üstü tüm versiyonlarda çalışmaktadır.

Kaynaklar :

http://www.ardaderinkaya.com.tr/bu-cihaz-sifirlandi-devam-etmek-icin/

Google “Hesabınızı Doğrulayın Bu Cihaz Sıfırlandı” Çözümü

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Eti Markasi Basari Oykusu

Mamografi Sonuç - Mamografi Sonucu Sorgula

hizbul bahr duası(dilek için)