Blogger Adsense Reklam Yerlesimi

Blogger Adsense Reklam Yerlesimi nasıl olmalı?

 

Blogunuzda Adsense reklamlarını yerleştirmede bazen sıkıntı çekenler olabiliyor. Bu nedenle Blogger içerisinde Adsense reklamları nasıl yerleştirilir konusunu anlatacağım.

Blogger içerisinde Adsense reklamlarını eklerken sidebar kısmında yer alan Gadget ekle kısmına gelerek Adsense Gadget ekleyerek kaydetmeniz yeterli. Adsense panelinden herhangi bir kod kopyala yapıştır yapmadan reklamlar burada doğrudan çıkacaktır.

Eğer başka bir site üzerine kayıtlı Adsenseniz varsa burada kullanabilmek için Gadget ekle kısmından HTML/ JavaScript  seçerek buraya Adsense panelinden yeni oluşturduğunuz kodu ekleyebilirsiniz.

Sayfa içerisindeki yazılarda reklam çıkması içinde  blog kayıtları düzenle kısmına gelerek Kayıtlar arasında reklam göster işaretleyerek gösterilecek reklam sayısını belirtiyoruz.

Adsense kuralları gereği bir sayfaya en fazla 3 reklam yerleştirilebilmektedir. Eğer sidebar kısmında 1 reklam yerleştirdiyseniz yazı içerisinde de 2 reklam yerleştirebilirsiniz.

Burada reklamların boyutu, rengi, biçimi gibi özelliklerini düzenleyebilirsiniz.

Blogger Adsense Gadget sidebar kısmında reklam yayınlamada herhangi bir problem çıkarmazken, yazı içerisindeki reklamları başarısız bulmaktayım. Yazı içerisindeki reklam sayfanın en sonuna kayabilmektedir. Tabi ki bununda görülebilme ihtimali azalmaktadır.

Şablon içerisine Adsense kodu yerleştirme

Bunun için sayfa içi reklamları yerleştirmede şablon dosyasına kendimiz Adsense reklamlarını yerleştirebiliriz. Adsense panelinden aldığınız kodlar maalesef doğrudan şablon içerisine yerleştirememektesiniz. Bunun için kodların çevrilmesi gerekmektedir.

Bu işi en iyi yapan sitelerden benimde kullandığım www.eblogtemplates.com sitesini kullanabilirsiniz. Buraya Adsense kodunu yapıştırarak convert edilmiş sonucunu alabilirsiniz.

Şablon içerinde artık Adsense kodunu istediğiniz yerde kullanmanız mümkündür. Tabi ki şablonu bozmamaya dikkat edin. Şablonun bozulması ihtimaline karşı yedek almanız önerilir. Birkaç deneme yanılma ile doğru yeri bulabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Eti Markasi Basari Oykusu

Mamografi Sonuç - Mamografi Sonucu Sorgula

hizbul bahr duası(dilek için)